TEHETSÉGMEGTARTÁS ÉS -VONZÁS SZAKMAI FÓRUM

A JEDI ROHU-452 projekt keretén belül megvalósuló rendezvény kiemelt célja a képzett fiatalok elvándorlásának okainak és motivációinak közös vizsgálata, valamint az elvándorlás megállításához és visszafordításához szükséges intézkedések meghatározása a releváns szervezetek és érintettek együttműködésével.

Tovább »

WOJTYLA SAKKVERSENY MÓRAHALMON

2022. május 19-én a lengyel-magyar barátság jegyében megrendezésre kerülő sakkversenyt kulturális programok is követték, amiről a Móra-net Televizió cikkét olvashatják az alábbi linken.

Tovább »

ROHU Programozási konferencia Zsombolyán

Eredményesen zártuk a mai ROHU Programozási konferenciát Zsombolyán, melyet a romániai tagönkormányzataink igényeire alapozva készítettünk elő és szerveztünk meg. Köszönjük a BRECO Iroda képviseletében érkezett Lavinia Chirila és Cristina Vesa koordinátorok értékes előadását, valamint a CESCI részéről Benczi Melinda projektmenedzser által elhangzott hasznos információkat. Külön köszönet a házigazda szerepét vállaló

Tovább »

Kulturális értéktúra – kerékpártúra a SRB-RO-HU hármas határon

Tarts velünk a történelmi Arankaköz / Aranka mente kulturális értékeinek felderítésében Szerbiában, Romániában és Magyarországon! Hozd a kerékpárod és vegyél részt vezetett körtúránkon, mely Firigyházáról, a Ricze Emlékházból indul szeptember 3-án, szombaton reggel 9 órakor és ott is ér véget másnap a délutáni órákban. A kerékpártúra hossza megközelítőleg: 120 km.

Tovább »

Euroszkepticizmus Platformja

2022. július 1-jén Mórahalmon nemzetközi konferencia került megrendezésre „Az euroszkepticizmus kihívásainak platformja” című projekt keretében, a CERV Program támogatásával. A BTC EGTC szakmai együttműködésével zajló program egy 3 napos rendezvénysorozat keretében, a gasztronómiai és kulturális rendezvények sokasága mellett, játékos kvíz formájában szólította meg a projekt célcsoportját, hogy megismerje a fiatalok

Tovább »

Balkán Kulcsa 2022.06.15.

A Balkán Kulcsa szimbolikus erejű cím tulajdonosaként, a BTC EGTC meghívására 2022. június 15-én Szabadka Városa mutathatta be a mórahalmi Kolo Szerb Kulturális Központ színpadán mindazt, amit kulturális életük részeként kiemelten fontosnak tart.

Tovább »

Programnaptár